Dikkertjes

Mijn oma bakte ze. Mijn mama bakt ze nog steeds af en toe. We aten ze op maandag na de soep. Met suiker. Als er dan nog iets over was, verraste mijn vader me door de dikkertjes op vers wit brood in mijn lunchpakketje voor school te doen, wat een traktatie vond ik dat!

En nu bak ik ze ook. Op mijn eigen manier. Iets anders maar ook heel lekker. Volgens mijn zoon zijn ze: AWSOME!

Om eerlijk te zijn bak ik niet graag pannenkoeken. Ik moet zo lang in 1 houding staan en dat is voor mijn rug geen succes. Maar dikkertjes zijn weer anders. Doordat ze dikker zijn, kun je ondertussen iets anders doen, bijvoorbeeld de vaatwasser leegruimen. 😉

De hoeveelheid hieronder is goed voor zo’n 28 stuks. Wat je over hebt, is heel goed in te vriezen.

Dikkertjes dikkertjes met ahornsiroop

 

Wat heb je nodig voor dit ‘awsome’ recept ;-)?

 

3 kopjes zelfrijzend bakmeel

2 theelepels bakpoeder

4 eetlepels lichte basterdsuiker

Snufje zout

4 eieren

2,5 dl yoghurt (karnemelk kan ook, maar let op dat je beslag niet te dun wordt)

2,5 dl melk

120 gram gesmolten boter

500 gram rozijnen (naar keuze)

 

Meng het bakmeel, de suiker en het zout in een beslagkom.

Doe de yoghurt en de melk in een maatbeker. Roer  1 voor 1 de eieren hier door heen en tot slot de gesmolten boter.

Giet de vloeistof bij het bakmeel en klop met de garde tot alle vloeistof is opgenomen en er geen klontjes meer  in het beslag zitten. Het is een dik beslag!

Schep de rozijnen erdoor. Vind je een pond teveel gebruik je wat minder.

Laat het beslag een half uurtje rusten.

Bij gebrek aan zonnebloemolie heb ik kokosolie gebruikt om de dikkerdjes in te bakken. Dit ging heel goed en kan ik aanraden.

Giet steeds 3x een schepje beslag in de koekenpan. Ik gebruik hiervoor de juslepel. De doorsnee is ongeveer 10cm. Zodra er gaatjes in de bovenkant van de pannenkoekjes  vormen, kun je ze om draaien en vervolgens de andere kant bakken. Let op dat de kookplaat niet te hoog staat. Zo bak je er steeds 3 tegelijk tot het beslag op is.

Serveer ze warm met bijvoorbeeld ahornsiroop. Of gewoon met suiker of stroop.

Advertenties

getagged:, , , , , ,

4 thoughts on “Dikkertjes

  1. krista peereboom 3 september 2014 om 17:09 Reply

    ga ik op zeker proberen

  2. Ann's Passie voor Koken 3 september 2014 om 17:14 Reply

    Echt een traktatie Krista

  3. marlieke 12 september 2014 om 07:52 Reply

    Wat een heerlijk recept! Vorige week een keertje gemaakt voor de lunch en deze week voor het kinderfeestje van een van m’n dochters. Ze gingen schoon op!

    • Ann's Passie voor Koken 12 september 2014 om 10:51 Reply

      Wat een ‘lekker’ idee om dit voor het kinderfeestje van je dochter te maken! Leuk om dit te lezen, dank je wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s