Makkelijke pasta

Dat pasta heerlijk comfortfood kan zijn is geen geheim. Al lang geleden ben ik gestopt met het gebruiken van kant en klare mixen voor pasta. Vaak hoor ik van mensen dat het maken van een saus ‘moeilijk’ is of zo werk. Dit is echt niet waar. Het maken van een pastasaus is het makkelijkst wat er is, volg een recept en klaar. Het enige wat je soms nodig hebt is wat geduld, hoe langer een saus kan pruttelen, des te lekkerder en zoeter deze vaak wordt maar ook dit is niet altijd nodig.

Toen ik laatst weer op zoek was naar een makkelijke pasta kwam ik bij dit recept uit van collega blogger Francesca, van Francesca Kookt.

Ondanks dat deze saus op mijn geregeld bereidde pasta recepten lijkt, is hij toch weer anders. Andere kruiden en anders als in makkelijker. Laat de verse kruiden je niet afschrikken. Iedereen gebruikt tegenwoordig wel basilicum en misschien ook nog wel tijm dus waarom geen salie??? Wat ik over heb aan kruiden, bewaar ik in een diepvriesbakje in de vriezer, zo heb ik altijd kruiden op voorraad.

Gebruik de pasta die je zelf wilt. Ik hou van mooie Italiaanse verpakkingen en ook al zegt dat niet altijd iets over de smaak van pasta, toch viel ik in de supermarkt voor de verpakking van di Martino. pasta

Alleen de verpakking is al prachtig. Normaal kies ik voor kleinere soorten pasta maar deze lumaconi is heerlijk. Het zijn grotere schelpen waar de saus zo lekker in blijft hangen. Op de verpakking staat dat 9 minuten kooktijd voldoende is voor ‘al dente’, dit vond ik iets te kort, dus ik zou 10 minuutjes aan houden, dan zijn ze nog ‘al dente’.

Maak de saus lekker van te voren, ideaal voor een drukke dag.

 

pasta

2 teentjes knoflook, grof gehakt

3 grote uien, in ringen

500gr rundergehakt

1 blik tomatenblokjes

blaadjes van 4 takjes salie, fijn gesneden

blaadjes van 4 takjes tijm, fijn gehakt

250gr cherry tomaten (of naar smaak, ik weeg dit nooit af)

olijfolie

geraspte Parmezaanse kaas

 

Fruit de knoflook en de uien in de olijfolie totdat ze zacht en glazig zijn. Ik blijf het herhalen: hoe langer je de tijd hiervoor neemt, hoe zoeter de smaak van de uien wordt. Heb je geen tijd dan doe je het snel ;-).

Haal de uien even uit de pan. Bak het rundergehakt rul  en breng dit op smaak met peper en zout. Doe halverwege dat het gehakt gaat is, de uien er weer bij.

Doe de tomatenblokjes en de verse kruiden bij het gehakt. Roer goed door en als je de tijd hebt lekker laten pruttelen. Ik doe er nog wat extra Italiaanse keukenkruiden bij en wat sweet chili uit de molen.

Kook de pasta al dente in ruim kokend water met wat zout en giet af.

Snijd de cherry tomaatjes doormidden en schep deze voorzichtig door de saus. Laat nog  een paar minuutjes pruttelen en doe vervolgens de pasta erdoorheen.  Nog even goed doorwarmen en serveer op een bedje van rucola of geef er apart een rucola salade bij en met vers geraspte (Parmezaanse) kaas.

Een makkelijke saus zonder pakje, die iedereen kan maken.

Makkelijke pasta 002

 

Bron: Francesca Kookt

getagged:, , , , ,

1 thoughts on “Makkelijke pasta

  1. Nell Nijssen 15 juli 2014 om 20:22 Reply

    Ik vind persoonlijk de kooktijden voor de “grovere” pastasoorten ook altijd erg kort. Doe er ook altijd een minuutje of wat bij. Beetgaar blijkt in de praktijk vaak een rekbaar begrip 😉

Plaats een reactie