kokoskoeken

Hoog op mijn verlanglijstje stond het boek Rudolph’s bakery. Ik kreeg hem cadeau van mijn bijna 17-jarige. Wat een super boek is dit zeg. Echt een boek, dat als je op de bank zit en je krijgt van die oerdrang om de keuken in te gaan en iets ‘snels’ te maken, dan kun je dat hier in vinden! Zoals de Kokosbollen, licht crunchy van buiten en van binnen lekker smeuïg.

Omdat ik niet genoeg kokos had, heb ik het recept gehalveerd, dat was genoeg voor 7 redelijk grote koeken.

Kokoskoeken

250 gram suiker (ik gebruikte mijn eigen gemaakte vanillesuiker)
250 gram geraspte kokos
3 eieren
1 eidooier

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Meng met een lepel de suiker, de kokos en de eieren plus dooier door elkaar.
Rol er bolletjes van (volgens recept doorsnee 5cm, maar ik maak ze de volgende keer kleiner, hou dan rekening met de baktijd). Leg de bollen op de bakplaat. Tijdens het bakken zakken ze uit, dus geef ze ruimte.
Bak ze in ongeveer 10-12 minuutjes goudbruin en gaar. Ze zijn nog een beetje zacht als je ze uit de oven haalt.

Bron: Rudolphs Bakery

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: