Cipolle al balsamico

Een heerlijk onderdeel van een tapasbuffet of als bijgerecht bij een diner. Deze uitjes in balsamicoazijn maak ik al een paar jaar maar op de een of andere manier vergeet ik steeds foto’s te maken en het recept te plaatsen. In 2012 was dit een onderdeel van ons Kerstmenu. Het fijne is dat dit koud geserveerd wordt en dus 1 a 2 dagen van te voren klaar gemaakt kan worden. Ik kan hier van blijven eten.

500 gram kleine, ronde sjalotjes (deze zijn iets prettiger om zo te eten)
Versie salie, 5 tot 10 blaadjes
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels balsamico azijn
2 eetlepels rode wijn en een glaasje extra (ik drink graag een merlot, dus die gebruik ik)
2 theelepels honing
Peper en zout

Pel de sjalotjes en halveer in de lengte.

Was de salie, droog ze en snijd in reepjes.

Laat de olijfolie in een hapjespan heet worden. Temper de kookplaat en doe de sjalotjes met de salie in de pan. Roer even zachtjes door. Schenk de balsamicoazijn, de 2 eetlepels rode wijn en de honing er door. Maak op smaak met peper en zout.

Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten smoren.

Nu moet je goed opletten: ga even rustig zitten en neem het extra glaasje wijn in je hand, neem een slokje en geniet ervan, drink het rustig op. 😉

Af laten koelen en koud serveren.

Cipolle al balsamico

Bron: Kookjij.nl

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s