Warm Turks brood met komkommersalade

Zoonlief is gek op kip op brood. Maakt niet uit hoe. Gebakken, gegrild of gekookt. Dit recept, voor zover je dit een recept kunt noemen, is een goed gevuld stuk Turks brood en met de komkommersalade erbij ook nog gezond. Om eerlijk te zijn hou ik me niet zo aan de hoeveelheden, beleg het brood gewoon naar smaak.

010

004

300-400 gr kipfilet
500 ml. kippenbouillon van een tablet
1 Turks brood in kwarten of neem die kleinere maatjes
Olijfolie
Salami
Belegen kaas
Rode paprika
Appel (of perzik)
Muntblaadjes
Komkommer
3 el zoete chilisaus
2 el limoensap
1 sjalotje fijngesneden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Kook de kipfilet in ongeveer 10-12 minuutjes zachtjes gaar in de bouillon. Neem uit de pan en snijd in plakken of stukjes. Dat ligt aan je eigen voorkeur.

Snijd het brood horizontaal door de midden. Smeer de snijhelften in met een paar druppeltjes olijfolie.

Start met de onderste helft te beleggen: eerst de kipfilet, vervolgens salami, dan de kaas, reepjes paprika en de appel. Verdeel er de munt over en wat zout en peper naar smaak.

Dek af met de bovenste boordhelft en besmeer de bovenkant nog met wat olijfolie.

Laat het brood licht krokant worden in de oven in ongeveer 8-10 minuten.

Schaaf ondertussen de komkommer in linten. Strooi er wat van de fijngesneden sjalot overheen. Klop een dressing van de chilisaus en het limoensap naar smaak. Doe de dressing over de salade.

Neem het brood uit de oven en snijd evt. naar wens nog in wat kleiner punten.

Bron: Delicious.

Advertenties

getagged:, , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s