coulis van zomerfruit

Om een coulis te maken voor in een lekkere taart, maak ik gewoon gebruik van diepvriesfruit. hierbij kies ik het liefst voor Albert Heijn, omdat ik dit diepvriesfruit het best vind.

Je kunt ieder soort zomerfruit hiervoor gebruiken. Van bramen, aardbeien tot bessen en frambozen.

Doe het fruit in een steelpan. Voor een grote taart, gebruik ik een volledig pakje. Maar pas dit aan als je bijv. tartelettes gaat maken, neem dan de helft.

Voeg 10-20 gram suiker toe en twee eetlepels water. Kook het fruit zachtjes een paar minuten en prak dit met een vork helemaal fijn of gebruik de staafmixer hiervoor. Druk de puree door een zeef. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.

Wat achterblijft in de zeef word niet gebruikt.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s