Tartelette bodems van zoet korstdeeg

Gebruik ongeveer 1/3 van het recept zoet korstdeeg
Vet de vorm goed in met boter en zet tot gebruik in de koelkast om de boter weer op te laten stijven.

Rol het deeg uit tot ongeveer 2-3 mm dikte en steek hier zoveel cirkels uit als kan (Ik heb dit met een breed glas gedaan en je haalt er 8-10 uit, afhankelijk van de grootte van je vorm) en hoe dun/dik je het deeg uitrolt.

Leg de uitgestoken cirkels in de vormpjes en druk het deeg goed aan. Laat ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verhit de oven tot 150 gr.

Leg in elk deegbakje een stukje verfrommeld keukenpapier. Wanneer je een stukje keukenpapier even tot een prop maakt, dan word het soepeler om mee te werken. Zorg dat de randen van het papier boven de deegbakjes uitkomen en vul ze met steunvulling (bijv. bonen of rijst) want je gaat blind bakken. Je krijgt als het ware zakjes met vulling. (je kunt ook ipv het bakpapier, papieren cakevormpjes gebruiken, dit is het makkelijkst).

Bak ze ongeveer 20 min. blind in de oven. Wanneer ze na 20 minuten niet mooi goudbruin zijn, haal je de ‘zakjes’ vulling eruit en bak je de bodems nogmaals 5-10 minuten.

Bewaar de steunvulling voor de volgende keer.

Laat de tartelettebodems helemaal afkoelen.

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s