Zoet korstdeeg

330 gram bloem
100 gram poedersuiker
Geraspte schil van een halve citroen
¼ theelepel zout
180 gram koude roomboter in kleine blokjes
1 eidooier (liefst van scharrelei)
2 eetlepels ijskoud water (laat bv. van te voren een ijsklontje smelten)

Zeef de bloem in een kom en doe daar de poedersuiker, de citroenrasp en de zout bij. Voeg de boter toe.
Ik gebruik hier mijn keukenmachine voor maar dit kan ook op de hand of met een mixer.
Mix of kneed tot het deeg er uit ziet als grof broodkruim, er mogen geen grote klontjes in zitten.
Voeg de eidooier en het ijskoude water toe en meng tot het een samenhangend deeg word. Meng niet te lang en voeg evt. nog een lepel water toe.
Haal het deeg uit de kom en kneed het even met de hand door. Vorm er een schijf van en wikkel hem in plasticfolie. Leg tot gebruik in de koelkast.
Het deeg kan max. een week in de koeling bewaard worden maar invriezen kan ook, dan is het ongeveer een maand houdbaar.

koffie ochtendje 4-9-13 022

Advertenties

getagged:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s