Vijfgroentensalade met limoen en sesamzaad

Vijfgroentensalade met limoen en sesamzaad

Toen ik in de Delicious. van september de foto zag bij dit recept, dacht ik meteen, dat is een heerlijke voedzame lunch. Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld om dit recept te plaatsen op mijn blog. Ik vond de salade heerlijk maar de dressing viel erg zout uit. Ik heb voor de sojasaus, Kikkoman gebruikt en zal de volgende keer maar 1 el gebruiken, dus let even op. Om de zoute smaak te verminderen heb ik er vervolgens wat donkerbruine basterdsuiker door heen gedaan maar dit was natuurlijk niet de bedoeling. Proef de dressing dus eerst voordat je hem over de groenten heen schenkt. Omdat de portie vrij groot is, heb ik er om te variëren de 2de dag couscous doorheen gedaan, dit vond ik nog lekkerder!

Vijfgroentensalade

1 grote of 4 kleine stronkjes paksoi, in dunne reepjes gesneden
250 gram rode kool, in heel dunne reepjes
1 grote wortel, grof geraspt
½ rode paprika, in dunne reepjes
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
2 el donkere sojasaus
½ el rijstazijn
1 ½ el limoensap
1 el arachideolie
1 tl sesamolie
3 tl sesamzaad, licht geroosterd in de koekenpan

Schep in een grote schaal de groenten door elkaar.
Klop in een kommetje een dressing van de sojasaus, rijstazijn, limoensap en de oliën.
Schenk de dressing over de groenten en schep door elkaar. Strooi het sesamzaad erover.

Bron: Delicous. september 2013

Advertenties

getagged:, , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s