Stoofperen

Ieder jaar met kerst proberen we altijd weer iets nieuws te serveren, toch staat er altijd weer volgens onze  oer Hollandse traditie stoofpeertjes op tafel. Gewoon omdat het lekker is!

Stoofperen
stoofperen,  geschild, in parten en klokhuis verwijderd

1 flesje rodebessensap  (Betuwe)

water

50 g bruine basterdsuiker

1 kaneelstokje

 

Leg de stoofpeertjes in een pan. Voeg het bessensap toe en vul aan met water totdat de peertjes net onder staan. Voeg de basterdsuiker en het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook.

Doe de deksel op de pan en laat op een lage stand garen. Check na een half uurtje of ze gaar zijn.

Laat ze niet te lang op staan want dan worden ze echt te zacht.

Aan het eind van de kooktijd kun je evt. nog wat maïzena toevoegen (1 el op 2 el water) om de saus een beetje in te laten dikken.

Warm of koud serveren.

Advertenties

getagged:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s