Penne van de houthakkersvrouw

Iets te eten, waar een achterliggend verhaal bij hoort vind ik altijd wel grappig. Zo is dat ook bij onderstaand recept. Dit zit ook al jaren in mijn recepten map en maak het niet zo heel erg vaak. Begrijp zelf eigenlijk niet waarom want het is erg lekker. Geen idee meer hoe ik aan dit recept kom.

Pasta Bascaiola, spreek uit als Bas-kai-ola, betekent pasta van de houthakkersvrouw. Terwijl de houthakker hout stond te hakken, ging zijn echtgenoot paddenstoelen zoeken. Van die paddenstoelen maakt zij de pasta.

Penne bascaiola

 

 

 

 

 

 

 

 

500 gr penne                                                                                                                              75 gr Italiaanse pancetta of spek , persoonlijk hou ik meer van de uitgesproken smaak van pancetta    75 gr achterham, dikke plak in kleine stukjes                                                                                 500 gr paddestoelen, maakt niet uit welke, ik combineer champignons met kastanjechampignons     Olijfolie                                                                                                                                         1 ui, gesnipperd                                                                                                                         0,5 rode peper heel fijn gesneden                                                                                              Boter                                                                                                                                   Kookroom of slagroom                                                                                                              50gr geraspte Parmezaanse kaas

Voor de saus:

1 blik tomaten, Olijfolie, 1 ui in stukjes, hoeft niet heel klein want de saus word gepureerd.

We beginnen met de saus. Fruit in een steelpannetje de gesneden ui  in wat olijfolie aan. Doe er het blik tomaten doorheen, wat peper en zout en laat lekker een minuut of 20 even sudderen.

Kook de penne al dente.

De champignons kun je snijden zoals je dat zelf wilt, in plakjes of wanneer je kinderen hebt die niet van champignons houden gewoon even in de keukenmachine. Zet een wok of hapjespan op de kookplaat en verwarm hierin de boter en de olijfolie. Fruit de gesnipperde ui en doe er de champignons en de rode peper bij. Lekker even laten bakken. De pancetta en ham snij je ook in stukjes en doe je er vervolgens bij.

Ondertussen pureer je de saus met de staafmixer. Doe de saus bij het champignon mengsel en laat 10 minuten sudderen.

Meng de pasta met de saus, doe de room erbij (klein pakje of half flesje) en de geraspte Parmezaanse kaas.

Serveer met nog wat losse Parmezaan aan tafel.

Advertenties

getagged:, , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s