Chocolicious cheesecake

Omdat afgelopen zomer de cheesecake met bramencoulis er goed in ging, ben ik in mijn verzameling van recepten (lees losse knipsels her en der door het huis, in een map op het kantoor, maar ook in de keukenla of opgeslagen op de receptenpagina van mijn facebook)  op zoek gegaan naar meer recepten met verse roomkaas. Dit recept met de hemelse chocola stond hoog op mijn lijstje.  Zorg wanneer je met pure chocolade werkt dat deze wel van goede kwaliteit is, hoe hoger het cacao percentage, des te beter en des te lekkerder! Sinds kort koop ik bij appie de chocolade van Tonyschocolonely.

In plaats van mon chou, heb ik dit keer gekozen voor Italiaanse mascarpone, wat eigenlijk helemaal geen verse kaas is, maar evenwel geschikt voor deze taart.

Denk eraan dat een cheesecake niet geschikt is om ‘ff snel’ te maken wanneer je onverwacht bezoek krijgt, hij heeft 2 uur tijd nodig om te garen, dan nog 1 uur afkoelen in de oven en vervolgens echt nog een nacht in de koeling. 

Maar het lange wachten word beloond!

 

Chocolicous cheesecake

 1 doosje  Oreo-koekjes a 175 gr. (let op een rol is te weinig, een doosje precies genoeg)

 40-50 g roomboter, gesmolten

 75 ml slagroom

 100 g pure chocolade van goede kwaliteit

 75 g melkchocolade van goede kwaliteit

 250 g verse roomkaas

 200 g ricotta

 85 g fijne kristalsuiker

 1/2 tl vanille-aroma

 3 eieren, gesplitst

 chocoladekrullen ter garnering

 Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in en bekleed de bodem met een vel bakpapier.

Verkruimel de oreokoekjes in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter en druk het kruimelmengsel tegen de bodem van de bakvorm. Bewaar tot verder gebruik in de koelkast.

Doe de room en beide soorten chocolade in een steelpannetje of kom  en verwarm boven een pan met zacht kokend water (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt).  Zet het vuur uit en laat de chocolade smelten. Laat het chocolademengsel iets afkoelen.

Meng roomkaas, ricotta, suiker en vanille-aroma in de keukenmachine door elkaar. Meng de eierdooiers er om de beurt door. Voeg het chocolademengsel toe en mix dit er kort door, zodat alles net gemengd is. Doe het mengsel over in een grote kom.

Was de mengkom af en zorg dat deze goed vetvrij is.  Klop de  eiwitten tot stijve pieken en spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel. Schep dit in de vorm op de koekkruimels en strijk glad.

Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak in 2 uur  langzaam gaar. Het midden is dan nog enigszins wobbelig.  Schakel de oven uit, zet de deur op een kier  en laat de taart hierin 1 uur afkoelen. Zet vervolgens nog een nacht in de koelkast.

Garneer de cheesecake evt. met chocoladekrullen.

Advertenties

getagged:, , , , , , , ,

6 thoughts on “Chocolicious cheesecake

  1. Wendy 27 oktober 2012 om 18:41 Reply

    Mmmmm klinkt lekker

  2. Nicole van Erp 27 oktober 2012 om 18:57 Reply

    Hij is verrukkelijk. Nog nooit zo’n lekkere chocoladecake gegeten!!!!!

  3. belles dentelles 27 oktober 2012 om 18:57 Reply

    Hey an,

    Ziet er weer top uit,had nu wat meer tijd om te lezen,leest lekker makkelijk weg en begrijpbare taal top gedaan,achtergrond vind ik ook erg mooi met oa die vijgen.

    Als ik zo die laatste taart bekijk moet doe wel super zwaar zijn of is dit gezichts bedrog,valt wel mee denk ik ivm de eiwitten die zijn natuurlijk luchtig,nogmaals ziet er top uit! Xxxxxxxxxxxx

    krista

    • Ann's Passie voor Koken 27 oktober 2012 om 19:00 Reply

      Een klein stukje is al genoeg Krista, er kunnen wel 16 stukjes uit deze, wij vinden zelf zo’n klein stukje meer dan genoeg!

  4. Marion Driessen 28 oktober 2012 om 21:19 Reply

    Klinkt zalig, dat ga ik zeker uitproberen, Ann. Bedankt 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s