Zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Dennis heeft eindelijk zijn anti gevoel tegen zuurkool overwonnen!!!! Yeahhhhh eindelijk gelukt……

Lust jouw kind ook geen zuurkool, probeer dit eens.

Dit recept komt uit de Boodschappen en echt de moeite waard!

 

zuurkoolrolletjes met rauwe ham uit de oven

Hoofdgerecht voor 4 personen

1 kg kruimige aardappelen, geschild, in stukken

zout en versgemalen peper

500 gram (wijn)zuurkool

200-250 ml melk (Melkan)

25 g boter

2 eetl. arachideolie of zonnebloemolie

2 lente-/bosuitjes, in ringen

125 ml crème fraîche 

150 g rauwe ham (Serrano, Parma of Coburger)

2 eetl. mosterd

ovenschaal, ingevet

 

Bereiden:

 

Kook de aardappelen met zout gaar in 20 minuten. Kook de zuurkool 15 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180°C. Stamp de aardappelen met peper, melk en boter tot een luchtige puree en schep deze in de ovenschaal. Verhit de olie en roerbak hierin de zuurkool met bosui 5 minuten. Schep de crème fraîche erdoor. Bestrijk de hamplakken met mosterd en verdeel de zuurkool erover. Vorm er rolletjes van en leg deze naast elkaar op de aardappelpuree. Zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven tot het warm en de ham licht krokant is.

Advertenties

getagged:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s