Gek op pasta en zin in iets heel makkelijks, iets wat ieder kind ook lust, maak dan een
Pasta piselli
Bak een pakje gerookte spekreepjes of gerookte kip zachtjes uit in een hapjespan.
Doe daar 2 uien in fijne reepjes gesneden bij, teentje knoflook. Lekker even laten sudderen.
Doe er een pak diepvries doperwten bij, de piselli’s 🙂 en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Lekker even laten doorpruttelen.
Ondertussen heb je de kleine pasta (bij AH rotelle of cappelletti: pasta in de vorm van een naveltje) gekookt en voor het afgieten een flinke kop kookwater opgevangen. Doe een kopje kookwater bij het uienmengsel, ik doe er ook nog een scheutje room bij en laat het nog 10 minuutjes zachtjes koken.
Strooi er alvast wat vers geraspte parmezaan door. Pasta erbij en goed alles door elkaar husselen. Is het iets te droog doe er dan nog wat kookvocht bij.
Serveren met parmezaan en zwarte peper. Erg makkelijk, maar vooral heel erg lekker.
Advertenties
getagged:doperwten, gerookte kip, kinderen, knoflook, makkelijk, nootmuskaat, parmezaan, pasta, room, spekreepjes, uien
Geef een reactie